Tarptautinis vaikų piešinių konkursas „Išgirsti pačią slapčiausią gamtos kalbą“

2017 Gamtos kalbaPiešinių konkursas „Išgirsti pačią slapčiausią gamtos kalbą” – neformalaus vaikų švietimo renginys, skirtas mūsų respublikos ir kitų šalių vaikams, kurio tikslas ugdyti atvirą, dėmesingą žmogui ir aplinkai vaiką, siekiantį per kūrybą išreikšti savo požiūrį, nuostatas į gamtą ir meną. Gamta yra mūsų namai. Tai žino ir vaikai, ir suaugusieji. Žmogus visuomet buvo ir bus priklausomas nuo gamtos: oro, dirvos, vandens. Iš gamtos mes gauname įvairiausių gėrybių, tad privalome saugoti augalus, upes ir ežerus, rūpintis paukšteliais ir žvėreliais.

Mokiniai pamokų metu turėjo galimybę ne tik piešti piešinius, bet ir pasidalinti tarpusavy mintimis apie mūsų planetos nepakartojamą grožį. Svarbu, kad mokiniai įgytų žinių ne tik iš vadovėlių ar knygų, bet ir aktyviai tyrinėdami savo vietovės gamtą. Būtina mokyti vaikus stebėti gamtos reiškinius, savarankiškai rinkti vaistažoles, retųjų medžių bei krūmų sėklas, globoti paukštelius, žvėrelius ir kt. Tai vertingi darbai, ugdantys dvasingumą, sąžiningumą ir kitas asmenybės savybes.

Šis piešinių konkursas atskleidė kiekvieno mūsų mokyklos 5-8 klasių mokinio kūrybiškumą, ugdė meilę, pagarbą mūsų planetai Žemei.