Edukacinė išvyka į Lenkiją

Birželio 22-25 dienomis 5-8 klasių mokinių grupė, kartu su geografijos mokytoju Norbertu Motiejūnu ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ieva Jankauskiene lankėsi Lenkijoje.

Mokiniai patyrė daugybę įspūdžių. Pirmąją dieną lankėsi ketvirtame pagal dydį Lenkijos mieste Vroclove, klausėsi pasakojimų apie Jėzuitų įkurtą universitetą, imperatorių Leopoldą, lyginimą su lenkiškąja Venecija. Aplankė ir seniausią miesto gatvę, buvusią skerdyklos, o dabar – menininkų gatvę. Dar: „Ponas Tadas“ (Adomas Mickevičius), Johannes Brams, N. Paganini ir jų pasirodymų vietos. Šių dienų miestas su 200 tūkst. karo pabėgėlių…

Antrąją dieną buvo aplankytas 157 metus skaičiuojantis Vroclavo zoologijos sodas, Afrikos gyvūnų akvariumas, vėliau – Aukso kasyklos Lenkijos – Čekijos pasienyje. Buvo plaukta valtimis kasyklų užlietomis šachtomis, ieškota turtų naktiniuose šachtų koridoriuose. Vyko šaudymo lankais varžybos, dalyvauta viduramžių inkvizicijos procese. Buvo ir Joninių laužas su dainomis.

Trečiąją dieną vyko aukso sijojimas, žygis kalnuose, XVI-o amžiaus darbo įrankių išbandymas, sertifikatų įteikimas, vaikų žaidimo aikštelės džiaugsmai, baseino malonumai, krioklio Wilczky aplankymas gamtos rezervate ir naktinis pasivaikščiojimas.

Dėkojame mokytojui Norbertui Motiejūnui už kupiną atradimų kelionę!