Ruošiamės paminėti Lietuvos Respublikos Konstitucijos dieną ir dalyvaujame pilietinėje akcijoje „Konstitucija gyvai“

2016 Konstitucija gyvaiSpalio 17 dieną 6a ir 6b klasių mokiniai vyko į Lietuvos Respublikos Seimą, dalyvavo edukacijoje „Lietuvos valstybės valdymas“.  Seimo kanceliarijos darbuotojai supažindino su Seimo rūmais, jų istorija, lankėmės įvairiose Seimo salėse, susipažinome su Seimo darbo tvarka.  Džiaugėmės pabuvoję Konstitucijos, Kovo 11 dienos Akto, prezidento, Spaudos konferencijų salėse. Sužinojome kaip Algirdo Mykolo Brazausko salėje yra priimami Seimo svečių delegacijos, kokios įvairios jų dovanos Seimo pirmininkui. Matėme kaip 1992 m.Konstitucijos pasirašymo salėje saugomos Konstucijos knygos, stojimo į Europos Sąjungą sutartis, o salę puošia pirmų visuotinių demokratinių rinkimų, bei Steigiamojo Seimo  nuotraukos. Susipažinome su 1922 m. ir 1992 m. Konstitucijų priėmimo istorijomis, konstitucijos nuostatomis apie valstybės valdymą.

 Lankėmės Seimo trečiųjų rūmų Popiežiaus Jono Pauliaus II Seimo auloje, skirtoje susikaupti, melstis  ir pagerbti 1991m. Laisvės gynėjus.

Apžiūrėjome Seimo pirmininkų portretų, Lietuvos laisvės gynėjų, Vitražo bei parodų galerijas. Aplankėme šalia Seimo esantį sausio 13 – osios memorialą.

Tai buvo mūsų gyva pažintis su valstybės įstatymų leidžiamąją valdžia, įdomus pokalbis apie seimo darbą su Seimo kanceliarijos darbuotojais.

Istorijos mokytoja Nijolė Bikulčienė