Miniatiūrų konkursas „Karnavalinis kostiumas“

2016 Karnavalinis kostiumasGruodis – turbūt smagiausias metų mėnuo – jame nestinga malonaus šventės laukimo, jaudinančių akimirkų vaikų karnavaluose, linksmybių kolektyvų šventėse ir ramybės bei šilumos šeimos susibūrimuose. Tai metas, kai norisi puošti ne tik namus, bet ir pačiam sužibėti netikėtu įvaizdžiu.

Karnavalų arba persirengėlių tradicija atsirado apie IX—X amžių. Vakarų Europos miestuose ėmė rastis teatralizuotų persirengėlių eitynių tradicija. Manoma, kad pirmieji karnavalai vyko Italijoje, Venecijos mieste. Vėliau šią tradiciją mielai perėmė prancūzai, o dar vėliau ir vokiečiai. Tokie karnavalai būdavo rengiami prieš pasninko metą, o pagrindiniu šventės motyvu buvo linksmybės ir visa ko gausa, kuria norėjosi pasimėgauti prieš laukiantį skalsų pasninko periodą. Žaismingi charakteriai (kostiumai), maistas ir linksmybės – štai pagrindiniai karnavalo ingredientai.

Todėl, nenuostabu, kad mūsų mokyklos mokiniai džiugiai priėmė kvietimą dalyvauti Vilniaus Žirmūnų vaikų ir jaunimo klubo organizuojame miniatiūrų konkurse „Karnavalinis kostiumas“. Į konkursą išsiuntėme 10 geriausių 5-8 klasių mokinių darbų !

 Dailės mokytoja Žaneta Puodžiūnienė