Specialioji klasė bendrojo ugdymo mokykloje…

Prie2017 Spec klasė BU mokykloješ keletą metų švietimo visuomenė pradėjo kalbėti apie įtraukųjį / inkliuzinį ugdymą. Mūsų mokyklą apie tai drąsiau prabilo 2016 m. rugsėjo mėnesį, kai buvo atidaryta pirma klasė elgesio ir emocijų sutrikimų turintiems mokiniams. Todėl mokyklos Vaiko gerovės komisija  2017 m. balandžio 13 dieną dalyvavo konferencijoje „Specialioji klasė bendrojo ugdymo mokykloje. Pagalba vaikui?“, skirtoje Vilniaus Šeškinės pradinės mokyklos specialiosios klasės, kurioje ugdomi mokiniai, turintys elgesio ir emocijų sutrikimų, įsteigimo 10-mečiui paminėti.

Patirtimi dalijosi šeimininkai – Šeškinės pradinė mokykla ir Medeinos pradinės, Žygimanto Augusto pagrindinės bei Karaliaus Mindaugo mokyklos specialiųjų klasių mokytojos ir pagalbos specialistai. Apie įvairiapusį raidos sutrikimą turinčių vaikų ugdymą kalbėjo specialiojo lopšelio darželio ČIAUŠKUTIS specialioji pedagogė.

Tokios klasės yra pagalba vaikui, šeimai. Tokios konferencijos yra pagalba mums, todėl dėkojame organizatoriams Vilniaus Pedagoginei – psichologinei tarnybai ir Šeškinės pradinei mokyklai.

 Pradinio ugdymo skyriaus vedėja  Daiva Adomaitienė