Išvyka į Rumšiškes

2016 RumsiskesSaulėtą gegužės 18 d. rytą 3A, 4A, 4B  vyko į Lietuvos liaudies buities muziejų Rumšiškėse. Aplankė Žemaitijos kupetinį kaimą ir vienkieminę pasiturinčio valstiečio sodybą su namu. Suvalkijos kaime susipažino su tarpukario laikotarpio suvalkiečio buitimi. Aukštaitijos kaime apžiūrėjo gatvinį rėžinį, aukštaičių kaimą, rėčių ir krepšių kolekciją, vaistingųjų augalų darželį, daraktorinę mokyklą. Dzūkijos kaime išvydo skerdžiaus trobesius, pamatė, kur lankėsi žymus gamtininkas Tadas Ivanauskas. Didelį įspūdį paliko miestelyje, pačioje matomiausioje vietoje atkurta aštuonkampė XIX a. medinė Sasnavos bažnyčia. Ekskursijos metu kiekviena klasė dalyvavo pasirinktoje edukacinėje pamokoje.

3A klasės mokiniai susipažino su keramikos dirbtuvėmis, mokėsi dirbti su moliu, pagamintus darbelius padovanos tėveliams.

4A klasės mokiniai mokėsi gaminti senovinius papuošalus.

4 B klasės mokiniai  apsilankė senovinėje pradžios mokykloje, kurioje ne tik sužinojo, ko mokėsi XX amž. trečiame dešimtmetyje mažieji mokinukai, bet ir patys ėmė į rankas plunksnakočius su plienine plunksna ir pamirkydami į rašalą bandė dailiai rašyti.

Kupini malonių akimirkų, pakerėti natūralaus gamtos grožio vaikai kartu su mokytojomis saugiai grįžo namo ir savo įspūdžiais pasidalijo su šeimos nariais.